Giriş | Kayıt

Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver
 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)  [ 15 mesaj ] 

Sal Åžub 28, 2006 4:13 pm

Yönetici
Yönetici
Kullanıcı avatarı

Resim
Resim

Tür : Korku
Gösterim Tarihi : 10 Subat 2006
Yönetmen : Hasan Karacadag
Senaryo : Hasan Karacadag
Görüntü Yönetmeni : Seyhan Bilir
Müzik : Türkay Türkmen , Olay Andaç
Yapim : 2005, Türkiye
Oyuncular
Ömit Acar , Kaan Girgin , Serdar Özer , Ebru Aykaç , Serhat Yigit , Süha Tok , Zeynep Hasdal Öolakoglu , Fulya Candemir , Sabri Tekinalp , Murat Sevis

2005 yilinin sonlarina dogru Süper güç Amerikaâiiyi bir intihar salgini sarar... Ölkenin her tarafinda birbirinden bagimsiz insanlar çok farkli ve tüyler ürpertecek yöntemlerle kendini öldürmektedir... Öok kisa bir süre sonra bu intihar vakalarinin benzeri Türkiyede de yasanmaya baslar... Türkiyedeki ilk tuhaf intihar olayi Izmirâiiin Selçuk ilçesinde yasanir...

Tarik isimli kendi halinde bir genç internete girdigi uzun gecelerin ardindan birden dünyayla iliskisini keser ve kisa bir süre sonra korkunç bir yöntemle kendini öldürür.. Selçuk emniyet amirligi Tarikâiiin intiharini özel incelemeye alir ve bu baglamda en yakin arkadaslari olan Hande, Cem ve Semaâiiyi sorgular...

Bu arada Tarikâiiin bu üç arkadasina internet araciligiyla tuhaf görüntüler esliginde mailler gelmeye baslar...Mailleri gönderen kisi ise kisa bir süre önceden intihar edip ölen Tarikâiitir... Bir ölüden mail gelmenin mantiksiz oldugunu düsünen arkadaslar zaman içerisinde çevrelerinde zuhur eden garip varliklar görmeye baslarlar...Bu varliklar kim ve nereden kontrol edildiklerini hissettirmeden göründükleri insanlara korkunç anlar yasatmaktadirlar.Kisilerin bilinçlerini ele geçirerek onlarin gerçek ve rüya arasindaki ayirimi yapmalarini engellemekte ve kisa süre içerisinde onlarin kendisini öldürmelerini saglamaktadir...

Tarikâiiin arkadaslarindan Hande yaptigi arastirmalari komiser Süleymanâiila Paylasir... Ona göre Dünyadaki bütün ölümleri Dabbeâiitül arz isimli bir varlik gerçeklestirmektedir... Dabbe bunun için iki seyi kullanmaktadir... Dünyaya bir örümcek agi gibi yayilan INTERNET ve de ayni mekanda fakat farkli boyutta yasayan CINLER...

Dabbe perdeyi aralamis ve Gerçekler ters-yüz olmaya baslamistir...Kiyametin son alameti artik heryerdedir....Hareket noktasi olarak da Türkiyeâiiyi seçmistir....

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön

#

Sal Åžub 28, 2006 4:14 pm

Yönetici
Yönetici
Kullanıcı avatarı

Izledim.Oyuncular çok tecrübesiz.Olaylar çok saçma gelisiyor.Görüntü kalitesi çok kötü.Keske efektler için harcanilan para biraz da görüntü kalitesi için harcansaydi.Pek tavsiye etmiyorum

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön

#

Sal Åžub 28, 2006 4:25 pm

Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

bana izlemek nasip olmadi ama gitmek istiyorum

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön
  Profil ICQ YIM 

#

Sal Åžub 28, 2006 5:35 pm

Popüler Üye
Popüler Üye
Kullanıcı avatarı

gecmiste bir arkadasimin cinler yuzunden yasadiklari aklima gelmisti filmi izlerken onun anlattiklari ve ondan sonra da kendi gordugum ruyalar falan aklima gelince filmde epeyi irkilmistim hatta bir ara cikmayi da dusundum (ki oyku de gel cikalim istiosan dedi benim durumu fark edince) ama nedense bununla yuzlesmek istedim ve filmi seyretmeye devam ettim.. Allahtan etkisinde kalmadim ondan sonra.. sadece o gece aksam eve donerken arabada tek basinayken gordugum ruyalar fln bir ara gozumun onune geldi o kadar..

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön
  Profil WWW ICQ 

#

PrÅŸ Mar 02, 2006 3:31 pm

Standart Üye
Standart Üye
Kullanıcı avatarı

gülmeye ihitaci olanlar için ideal bir film dicem ama bence degmez yesilçam kanalinda bazen Kemal Sunal'in filmlerinden cikio oraya izleyin :)

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön

#

Sal Mar 07, 2006 11:46 am

Standart Üye
Standart Üye
Kullanıcı avatarı

vaLLa merk ettm ismi faLn dikkatimi çekti..umarim umdugum gibi gzLdr..korku fiLmine gidp güLmk hosLanmadiim bisi...burayada geLdi cuma günü gidicem bakaLim bugnLrde ne oLcak..

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön
  Profil ICQ 

#

Çrş Mar 22, 2006 12:09 pm

Yönetici
Yönetici
Kullanıcı avatarı

Türk filmi Dabbe'nin inanilmaz basarisi

"Kurtlar Vadisi-Irak", 'Babam ve Oglum' "Organize Isler" gibi yapimlarin mücadele ettigi gise yarisinda mütevazi bir yapim mucize yaratti. Toplam 250 bin YTL bütçeyle çekilen Türk korku filmi "Dabbe", sadece 80 kopyayla gösterilmesine ragmen 6 haftada 468 bin izleyiciyi sinema salonlarina çekti.
Dev bütçeli filmlerin yer aldigi gise yarisinda, yasamini Japonya'da sürdüren yönetmen Hasan Karacadag'in küçük bir bütçeyle çektigi filmi dikkatleri üzerine topladi.
Korku ve gerilim türünün son yillardaki tek hakimi olan Japon sinemasinin tekniklerini bu yapima aktaran yönetmen, büyük çogunlugu genç isimlerden olusan kadroyla çektigi filmle basari kazandi.
Gösterime 10 Subat 2006'da giren film, ilk 3 günde 85 bin seyirci topladi. Büyük bütçeli pek çok yerli ve yabanci yapimin ulasamadigi bu seyirci sayisina 80 kopyayla ulasan "Dabbe", izleyiciden ilgi görmeyi sürdürüyor.

TÖRK KORKU FILMI
Türk Sinemasi'nin "Okul" ve "Büyü" adli yapimlarla birlikte el atmaya basladigi korku türünün örnegi olan "Dabbe"de Ömit Acar, Kaan Girgin, Serdar Özer, Ebru Aykaç, Süha Tok, Serhat Yigit, Zeynep Hasdal Öolakoglu, Fulya Candemir, Sabri Tekinalp ve Murat Sevis rol aldi.
Senaryosunu da Hasan Karacadag'in kaleme aldigi filmin müziklerini Türkay Türkmen ve Olay Andaç hazirladi. Yapimin görüntü yönetmenligini Seyhan Bilir üstlendi.
Yasamini Japonya'da sürdüren Hasan Karacadag'in, çekimleri Izmir'in Selçuk ilçesinde yapilan filmi, üçlemenin ilk halkasini olusturuyor. Kiyametin internet araciligiyla yayilacagi temasi üzerine kurulu film, ismini kutsal kitaplarda anlatilan "Dabbet-ül Arz"dan aliyor. Filmin konusu söyle:
2005 yilinin sonlarina dogru Amerika'da bir intihar salgini
baslar. Öok geçmeden bu intihar vakalarinin benzerleri Türkiye'de de yasanmaya baslar. Ilk tuhaf intihar olayi Izmir'in Selçuk ilçesinde görülür. Tarik isimli kendi halinde bir genç, internete girdigi uzun gecelerin ardindan birdenbire dünyayla iliskisini keser. Kisa süre sonra da korkunç bir yöntemle kendini öldürür. Selçuk emniyet amirligi, bu intihari özel incelemeye alir. Tarik'in yakin arkadaslari Hande, Cem ve Sema'yi sorgular. Bu sirada Tarik'in bu arkadaslarina internet araciligiyla tuhaf görüntüler esliginde mesajlar gelmeye baslar. Mesajlari gönderen, kisa süre önce intihar eden Tarik'in kendisidir. Bir ölüden mesaj almanin mantiksiz oldugunu düsünen üç arkadas, zaman içinde çevrelerinde garip varliklar görmeye baslar. Göründükleri insanlara korkunç anlar yasatan bu varliklar, kisilerin bilinçlerini ele geçirerek onlarin hayalle gerçek arasinda ayrim yapmalarini engellemekte, çok geçmeden de kendilerini öldürmelerine sebep olmaktadir. Bu esrarengiz olaylar üzerinde arastirmalar yapan Hande, ulastigi bilgileri Komiser Süleyman ile paylasir. Ona göre, yeryüzündeki tüm ölümleri gerçeklestiren Dabbet-ül Arz isimli bir varlik bulunmaktadir. Dabbe'nin bunun için kullandigi araçlar ise dünyaya bir örümcek agi gibi yayilan internetle ayni mekanda, fakat farkli boyutta yasayan cinlerdir. Dabbe, perdeyi aralamis, gerçekler ters yüz olmaya baslamistir. Kiyametin son alametleri artik her yerdedir...

Yukarida internet sitelerinden birinde okudugum Dabbeyle ilgili bir yazi yer aliyor.Yazilanlar bana çok tuhaf geldi."Türk filmi Dabbe'nin inanilmaz basarisi" baslik bu sekilde...Dabbenin gise hasilatinin yüksek olmasi filmin basarili oldugu anlamina mi geliyorduiiEvet ben de bu filmi izleyenlerden birisiyim ama filmin sonunda lanet olsun verdigim paraya deyip çiktim.Parami geri alamamis olmam "Dabbenin inanilmaz basarisini"(!!!) düsürmedi dogal olarak.Biliyorum benimle ayni fikirde olan bir çok insan var.Bu filmi gerçekten begenen var mi acabaiBende mi bir tuhaflik var yoksaiFilm belki de artik gösterimde degil ama yukaridaki yazi beni hayrete düsürdü.Bu filmden mucize yaratti diye söz ediliyor.Bu filmin güzelligiyle alakali degil.Sadece konusunun çok degisik olmasidir (gerçek bir tema olmasi) insanlari oraya çeken.Gidip de izleyenler arasinda odun gibi oynayan oyunculari begenen yoktur herhalde.Lütfen bu konuda birileri benimle fikirlerini paylasabilir mii

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön

#

PrÅŸ Mar 23, 2006 4:21 pm

Standart Üye
Standart Üye
Kullanıcı avatarı

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön

#

Cum Mar 31, 2006 3:27 pm

Yönetici
Yönetici

giden arkadaslarim kesinlikle tavsiye etmiyorlar....
hatta o kadar sikilmislarki 15 kisilik grup popcorn savasi yapmaya baslamis sinemada :) ;)

VE BANA DEDIKI "KIRMIZI. sana sadece KIRMIZI demeliyim. ben basaramiyorum KIRMIZI . hatirlamak disinda bir mucizem yok. birseye inandim. birseye ve sadece bir kere aglayarak dansettim. oysa hayata baglanmak için ayaga kalkmistim."

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön

#

Cum Mar 31, 2006 11:31 pm

Yönetici
Yönetici
Kullanıcı avatarı

ne diyosun yavru kusum ya berbat bile iyi kaliyor.herhalde hayatim boyunca bir daha bu kadar salakça bir film daha izleyemem ben

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön

#

Pzt Nis 03, 2006 5:05 pm

Yönetici
Yönetici

hulen sizin gibiler yüzünden film izlemiyorum yeter laan kötülemeyin artik :) öykü vururum gözüne bütün filmleri kötülüon. Yönetmen mi olcaksin kizim i

Arthem's Valnec

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön

#

Pzt Nis 03, 2006 5:17 pm

Yönetici
Yönetici
Kullanıcı avatarı

yoo bütün filmleri degil.kötü olanlari kötülüyorum sadece.verecek bol paran varsa,harcayacak yer bulamiyosan git dabbeye iste :)

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön

#

Pzt Nis 03, 2006 6:13 pm

Yönetici
Yönetici

LOL gitmeyende alex gibi olsun : )=

Arthem's Valnec

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön

#

Cmt Tem 15, 2006 10:41 am

Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

bence çok saçma bi film hiç korkun degikl bide internetlerde türkiyenin en korkunç film diyolar ben bi amatör kameraylan çeksem ancak okadar kötü çekerim hiç tavsiye etmem güzel degil di :down:

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön

#

Cmt Tem 15, 2006 3:55 pm

Aktif Üye
Aktif Üye
Kullanıcı avatarı

elektriko_boy yazdı:
bence çok saçma bi film hiç korkun degikl bide internetlerde türkiyenin en korkunç film diyolar ben bi amatör kameraylan çeksem ancak okadar kötü çekerim hiç tavsiye etmem güzel degil di :down:

konu olarak mükemmel bence ve filmde ziplatici sahneler var az kan çoq aksiyon bir korku filmi böle olmali ama filmde tecrübesizlik ve kaynak eksikligi nedeniyle verileni tam almak zor oluyo ii bir izliyici olarak dikkatli izlendiginde ise keyif (aslinda ürperti) verio bence

BaÅŸa Dön BaÅŸa Dön
  Profil WWW 

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni baÅŸlık gönder BaÅŸlığa cevap ver
 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)  [ 15 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz